Økonomi · Energi · Miljø · Peak oil · Uncategorized

Danske hjemmesider om Peak Oil, m.m.

Jeg har lige fundet to danske sider om Peak oil m.m.
Den ene side er denne:

http://www.energi1.dk/

 

Her er en anmeldelse af den anden side:

En dansk hjemmeside ved navn “Det rigtige spørgsmål” har lavet en 23 minutter lang film om verdens tilstand, der handler om økonomisk krise, miljømæssig krise og resourcekrise (f.eks. Peak oil), der betyder at vi vil få negativ vækst de næste årtier. Filmen er dygtigt lavet og kommer rundt omkring mange vigtige emner i løbet af de 23 min.

Der er dog et par ting som skæmmer filmen:
1. Især i starten af filmen er der mange klip fra amerikanske film, som ikke har noget at gøre med denne film. Det er som om hver gang man havde brug for en passende kommentar, så har man klippet noget ud fra en amerikansk film.

2. Den (dem?) der har lavet filmen har ønsket at være anonym. På hjemmesiden “Detrigtigespørgsmål.dk” skriver Admin følgende:
“Formålet med anonymiteten er:
Formålet er generelt bare at oplyse om nogle vigtige ting i verden, som ikke alle lige er bevidst om, men da hovedkonklusionen er at vi ikke har råd til det hele i fremtiden, er der risiko for at indholdet vil blive anset for utroværdigt, hvis nogle vurderer at producenten er farvet af et ønske om en bestemt politisk vej. Så længe den er ukendt, er der håb om at publikum vil forholde sig til indholdet som interessant information, og ikke mere end det”

Man vil være anonym, da man ikke ønsker at nogle kan sige at man har et bestemt politisk standpunkt. Det er underligt, for denne film ligger på vimeo og er oploadet af nogen der kalder sig “Oplys Danmark”, som også har lagt et par andre video’er (“Englen Johanne” og “12 minutter”) der netop er ganske politiske, og kan siges at have en “bestemt politisk vej”. Så den begrundelse for anonymitet man bruger, er altså ugyldig. Ærgeligt, for når man er anonym, så er man mindre troværdig og budskabet svækkes. Der er ingen grund til at være anonym, for der er jo ikke tale om fortrolige oplysninger, men derimod oplysninger man kan finde mange andre steder.

Havde man ikke været anonym, kunne man have tilføjet en speaker til lydsporet, hvilket havde gjort filmen nemmere tilgængelig og mere vedkommende.

Tilbage til toppen Go down

http://www.detrigtigespørgsmål.dk/Det_Rigtige_Sprgsmal/Velkommen.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s