Om denne blog

Bjørn Houdorf er amatør instrumentbygger og syngende sangskriver. Han bruger både eget materiale (ord og toner) såvel som egne materialer (træ, metal, plast med mere).

 

3 thoughts on “Om denne blog

 1. Hej Bjørn Houdorf

  Vi er 3 piger fra 9. klasse på Nymarksskolen, på Fyn. Vi har i uge 5 den endelige projektopgave, og vores emne er: “Fra fossile brændstoffer til alternativ energi” med fokus på produktionen af energien og spørgsmålet om: “hvorfor vi ikke med det samme erstatter energien fra fossile brændstoffer med alternative energier, såsom vand og vindkraft.

  Vi vil derfor gerne spørge Dem, om De vil være behjælpelig med, at besvare nogle spørgsmål omkring vores emne, pr. mail?

  Med venlig hilsen

  Melina, Emma og Cecilie

  1. Det vil være meget dyrt og besværligt at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energi og tage mange år. Hvis man lukker kraftværkerne, skal der f.eks. til erstatning bygges mange tusinde vindmøller, og det er ikke realistisk da vi har økonomisk krise.

   Elbiler har f.eks. det problem, at deres batterier ikke er særlige effektive. Et batteri til elbiler vejer over 50 gange så meget som benzin/diesel, i forhold til den mængde energi det indeholder.

   Fra hjemmesiden http://www.peakoil.dk/ har jeg fundet følgende:

   “….Den nuværende globale befolkning på snart 7 milliarder mennesker er primært et resultat af forarbejdet fossile brændstoffer. Kul og olie har været anvendt i mange tusinde år, men det var først omkring starten af det 18. århundrede, at vi for alvor forstod at udnytte energien ved kul, olie og naturgas optimalt.

   Hele vores eksistens er afhængig af et konstant stigende forbrug af fossile brændstoffer: det moderne landbruget anvender i snit 10 kalorier fossile brændstoffer for hver kalorie mad der produceres, alt plastik, kemikalier, lys, varme, transport osv., kort sagt hele det industrielle samfund er dybt afhængig af disse forhold.

   Alternative energikilder såsom atomkraft, sol, vind, hydrogen, hydroelektricitet, biomasse og geotermisk varme kommer ikke til redde verden. Det er en illusion, som virksomhederne og politikerne gerne vil sælge til en alt for villig befolkning. Det potentielle energiafkast (EROEI) kan ikke tilnærmelsesvis måle sig med fossile brændstoffer. Lav din egen undersøgelse, men husk, at en vindmølle ikke laver sig selv. Råstofferne skal mineres, bearbejdes, tilpasses og transporteres. Menneskerne i alle produktionsled skal spise mad, bo i varme hjem og ofte køre i bil til arbejde osv. Produktionen og vedligeholdelsen af alternative energikilder er dybt afhængige af det fossile samfund…..”

   Vil man se en lille film på dansk om emnet, så se følgende:
   http://www.detrigtigespørgsmål.dk/Det_Rigtige_Sprgsmal/Velkommen.html

   eller på engelsk:

   Mvh
   Bjørn Houdorf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s